Vesti

print


07.10.2013.

Javna rasprava i prezentacija Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za hidrotehničke radove na reci Dunav u Srbiji od km 1295 do km 1170 održana je 03. oktobra 2013. godine u Beogradu.

Javna rasprava i prezentacija Studije o proceni uticaja na životnu sredinu održana je 03. oktobra 2013. godine u Beogradu, u prostorijama Ministarstva energetike, razvoja i zašite životne sredine (Omladinskih brigada 1).

Cilj projekta „Priprema dokumentacije za hidrotehničke i bagerske radove na kritičnim sektorima na reci Dunav u Republici Srbiji“ je priprema dokumentacije za radove kojima će se uspostaviti minimalne dubine i širine plovnog puta za bezbednu plovidbu u periodima niskih vodostaja.

Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru programa IPA 2010. Plovput je korisnik ovog projekta, a Zaključkom Vlade Republike Srbije od 20. novembra 2012. godine Plovput je određen za investitora za dati projekat.

javna-rasprava

Osnovni principi koji su usvojeni prilikom definisanja varijantnih rešenja za odabrane kritične sektore na reci Dunav obuhvataju: očuvanje uslova povezanosti vodnih tokova, primenu neukorenjenih građevina, očuvanje balansa pronosa nanosa, osiguranje mera ublažavanja uticaja i kompenzatornih mera.


Nazad



Ključne reči za povezane vesti:
Javna rasprava, hidrotehnički radovi



preuzimanje-dokumenata

informator

javne nabavke

foto-galerija

newsletter

Konkursi



Informator o radu
Registar administrativnih postupaka

Stakeholders' Forum


DAVID obrasci


post